Oikein kauniissa Veseli nad Luzinin pienessä kaupungissa. Olin kutsuttuna maalimiehenä paikallisessa Mondioring kyläkokeessa.

Koe oli erittäin Kansainvälinen,koska 2 maalimiestä oli Suomesta, 1 Tsekistä, Tuomari Belgiasta, tuomariharjoittelija Suomesta, kilpailijoita Saksasta, Tsekistä, Itävallasta ja Slovakiasta!!

 

Hyvä ystäväni Tsekkiläinen poliisi Mila Fohl oli järjestäjänä ja täytyypä sanoa,etten koskaan,enkä missään ole nähnyt näin hienosti toimivaa organisaatiota,enkä myöskään missään muualla maailmassa ole tuntenut oloani "Kuninkaalliseksi"   Pitivät kyllä meistä niin hyvän huolen,että naurattaa vieläkin.

 

Lauantaina otimme ystäväni Lauri Impiön kanssa Kaikki 3 Kategoriaa joissa kilpaili yhteensä 17 koirakkoa. Ilma suosi yleisöä,mutta koiria ja maalimiehiä ei. Varjossa pohotti +33 astetta,joten jokainen voi päätellä miltä tuntuu heilua 21kg kokosuojapuku päällä 9 tuntia yhtäsoittoa..

Lauantaina myös loukkaannuin lievästi oikeaan polveeni viimeisen koiran kohdalla,mutta pystyin hädin tuskin ottamaan Sunnuntaina alimman kategorian 5 koiraa. Lauri teki hienoa työtä Tsekissä ja näytöt olivat niin vakuuttavat,että uskon näkevämme Laurin 1-2v sisällä Mondioring Super Selectionissa. (Selektoinnilla valitaan MM-kilpailu maalimiehet)

 

Saataisiin Suomeen joskus toinenkin Mondiomolari, joka pääsee molaroimaan MM-kentälle..  Minä tein sen GTIM organisaation kisoissa 2009 ja uskon näkeväni miehiä myös FCI MM-kisoissa puvun sisällä..  

 

Minun kohdallani nämä Tsekin kisat olivat viimeiset,missä itse toimin Kilpailumaalimiehenä. Keskityn tästedes ainoastaan koulutuspuoleen ja jätän kilpailukentät paremmilleni. Aika aikaansa kutakin sanoi pässi,kun päätä leikattiin.

 

Hienot Kisat kaikenkaikkiaan ja suuret kiitokset koko mukana olleelle remmille,eli Laurille, Arsille ja rakkaalle Katalle!

 

Onnittelut Arsille viimeisistä harjoitusarvosteluista! Nyt meillä on Suomessa FCI-Tuomarikin!!!

 

KUVIA KISOISTA

 

-Kasvatusjohtaja-